Tamatar raita – Indisk yoghurtsås med tomat, lök och kummin. Receptet på tamatar raita hittade jag i den indiska kokboken ”Indiens mat” av Camelia Panjabi
Posts related to Indiskt ris med tomat - Tomatris - TamatarpulaoIndiskt ris med spiskummin - Jeera riceRis med smör och lök - Indiskt smörris - Pyaz wali basmati chaavalBiryani - Vegetarisk indiskrisrättIndiskt ris med frukt och mandel - Kashmiri pulaoDela
Currybuljongen med hetta och färska tomater som såsar till sig så fint. Den här årstidens trista tomater passar verkligen att blanda ner i grytor och soppor
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Häll över kokosmjölken och låt puttra i 10-15 minuter, lägg sedan i de hela körsbärstomaterna och låt koka ytterligare 2 minuter. 100 g körsbärstomater
Börja koka ris och förbered andra tillbehör du vill servera till indiska currygryta. Rosta koriander, kryddnejlikor, spiskummin, kardemumma och svartpeppar i en panna på spisen tills de börjar knäppa
Häll i tomater, kärna ur grön chili och skär i tunna strimlor. 400 g finkrossade tomater (1 burk). 400 g fast potatis, i stora tärningar 1 blomkålshuvud, i buketter och stora tärningar 1 stor gul lök, i tunna skivor 1 msk riven ingefära 4 klyftor vitlök, rivna 2 tsk spiskummin 1 tsk mild chilipeppar 1 tsk gurkmeja 1 tsk korianderpulver 400 g finkrossade tomater (1 burk) 2 gröna chilifrukter 1 tsk garam masala 0,5 lime 1 kruka koriander, finhackad salt och peppar neutral rapsolja att steka i
Tillsätt tomater, salt och vatten. Jag älskar indisk mat. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Kan nog lugnt påstå att baljväxter smakar som allra bäst när de serveras på indiskt vis
Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.