Igår hade vi kalas här hemma och såklart så skulle det lagas mat. Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
salt och svartpeppar. Skär ett snitt längs med kycklingfilén och skär en ficka i snittet. Skala, kärna ur och dela äpplet i tunna klyftor som du lägger i fickan på köttet
Blanda ned resterande yoghurtoch ev det gröna pulvret, och blanda väl. Obs att om du mixar hela mängden yoghurt med de andra ingredienserna blir såsen gärna lite för rinnig
De är super till allt grillat, både kött, fisk och vegetariskt. Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Någon som är sugen på indiskt. Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurtoch hembakat naanbröd
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
I vår familj gör vi en stor satsning på mer grönt på bordet till alla måltider och de två små tycker det är roligt att få fixa stavar av gurka, morot och bryta buketter av blomkål
Häll på en deciliter vatten och skrapa runt i panna så allt det gottiga lossnar från botten. Häll i mjölken,dijonsenap och soltrokade tomater och osten
Idén var att göra en rätt med både kokt och stekt fisk (även om fisken i slutändan blev ångkokt och stekt) med en sås som matchade var och en av fiskbitarna
Idag fick jag för mig att göra lite Remouladsås och när jag ändå höll på blev det en Bearnaise oxå. Sen rotade jag fram lite torskrygg från frysen som jag dubbelpanerade och stekte i mycket smör och vips så var matlådan för morgondagen fixad
Gjorde falukorv i ugn på ett nytt, och väldigt lyckat, sätt. Det blev en korsning av Mannerströms recept från kokboken "Husmanskonst" och lite eget påhitt
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.