Indisktrismed citron och jordnötter . Med två torkade chilifrukter blir riset rätt så starkt så minska ner på chili om du ska kombinera med fler starka rätter
Servera grytan medris och vitkål. Receptet kommer från boken "Klaras goda GI-dagar", men är lite omgjort med utgångsunkt i vad jag hade hemma kyl och frys
Börja koka ris och förbered andra tillbehör du vill servera till indiskacurrygryta. Laga currygrytan. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning samt smaka av med salt och socker
Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Kryddpastan som jag mixade ihop följer säkert inte några indiska originalrecept eller "regler" vilka smaker och kryddor som hör ihop men resultatet blev smaskens
Då kan det passa extra fint med en värmande currygryta när man kommer hem. Svart ris blir oerhört vackert till men du skulle även kunna servera rätten tillsammans med quinoa, bulgur eller varför inte nudlar
Indierna serverar gärna ett pilaffrismed både lök, gurkmeja och andra kryddor. Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
frystVetemjölSalt och pepparVänd kycklinfiléerna i vetemjöl och stek dem i smör tillsammans med klyftad lök när ena sidan är brynt så krydda (glöm inte slat och peppar) och låt det fortsätta att bryna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.