Biryani är en risrätt full med härliga indiska smaker som kan göras på många olika sätt. Lägg i morots- och potatistärningarna och låt de stekas och bli mjuka
4 500 g potatis av fast sort 2 msk matolja 1 gul lök i 4 klyftor 3 skalade vitlöksklyftor 2 cm färsk ingefära, grovt hackad 1-2 grön chili i bitar 1 msk pressad citron 3 kryddnejlikor 1 lagerblad 2 hela kardemummakapslar 1 tsk gurkmeja 1 kanelstång salt 1 tsk garam masala färsk koriander• Skala, skär potatisarna i bitar. 1-2 grön chili i bitar
En indisk linsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Massor av kryddorna i kvällens dhal är ekologiska från Urtekram. Servera dhal med ris och naanbröd. När jag la upp maten fick jag känslan av att jag gick på Alcatraz med en ståltallrik och fick en slev ris, en slev dhal och ett par bröd slängda på min tallrik av en sur fängelseväktare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.