Asiatisk mat

Asiatisk mat

Dan Dan nudlar

Dan Dan nudlar

4 Dressing 1 msk riven färsk ingefära 2 vitlöksklyftor saften av 1/2 lime 1 tsk sambal oelek 3 msk japansk soja 1 dl jordnötssmör 1 tsk strösocker 1/2 purjolök 4 port risnudlar 250 g körsbärstomater 250 g champinjoner 250 g sojabönor 1 msk olja 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Tom yam goong

Tom yam goong

4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Kinesisk ravioli

Kinesisk ravioli

Blanda mjöl och vatten i en skål till en fast deg. Arbeta degen blank och smidig. Täck degen med en fuktig duk och låt den vila ca 1 timme
Räkor med smak av Asien

Räkor med smak av Asien

En riktigt god liten munsbit att starta middagen med. Fräsch smak av koriander till heta räkor. Ingredienser
Indisk lammgryta

Indisk lammgryta

Även om inte "Andra Chansen" föll mig i smaken i går så åt vi i alla fall väldigt god mat. Häll i tomatpuré, vatten och buljongtärning
Lyckade dumplings med räkor

Lyckade dumplings med räkor

Två lyckade maträtter i rad och jag börjar nästan tro på mig själv som matlagare. Hans metod var mycket mer rationell och effektiv, vilket var bra för annars hade nog inte maten blivit klar förrän midnatt
Dumplings

Dumplings

Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av
Shu mai Dumplings

Shu mai Dumplings

I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Vårrullar

Vårrullar

Tillsätt lite ytterligare goda smaker i form av sweet chilli sauce, en skvätt fisksås och kanske någon annan god asiatisk smaksättare ni har hemma
Marockansk förrätt

Marockansk förrätt

Bjöd på denna smarriga förrätten på min marockanska bloggfest. Supergott. Påminner om tapas som jag har ätit förut
Panang curry med fläsk

Panang curry med fläsk

600 g fläskfilé. 12 msk panang curry. 13 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika
Risoni med krämig stark sås

Risoni med krämig stark sås

Den här rätten blev riktigt god och den kommer jag göra fler gånger. Går fort att göra och är även lätt
Dumplings med tre såser

Dumplings med tre såser

Kör kycklingen i en matberedare till en fin färs. vetemjöl. 1varmt vatten. 1kycklingbröstfilé. 1äggvita. 1flingsalt
Dumplingsdeg

Dumplingsdeg

Ingredienser Portioner. 48 st 5 dl vetemjöl 2 - 2 1/2 dl vatten Lägg till i inköpslistan
Ångkokta dumplings

Ångkokta dumplings

36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

Ingredienser Portioner. 35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan