Fräs löken med de torra kryddorna i 1 msk smör och lite rapsolja, några minuter tills löken mjuknat, rör om under tiden.
Tillsätt vitlöken och fräs någon minut till innan du tillsätter övriga ingredienser utom smör och grädde, rör om och låt det småputtra ca 20 minuter Mixa alla ingredienserna i en mixer och sila ner såsen i stekpannan igen.
Tillsätt resten av smöret, grädden och kycklingen i såsen och låt det småputtra ca 5 minuter så att kycklingen blir genomvarm innan du serverar med valfria tillbehör.
Vindaloo är en het och kryddig indisk gryta med mycket smaker. Jag ville göra en autentisk vindaloo och gjorde en reaserch på nätet, jag föll för ett recept jag hittade på Youtube som tillagas av en Indisk kock
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
På fredagar så äter nästan hela Sverige Tacos, men vi tycker att indisk mat är lika gott. Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Börja koka ris och förbered andra tillbehör du vill servera till indiska currygryta. Rosta koriander, kryddnejlikor, spiskummin, kardemumma och svartpeppar i en panna på spisen tills de börjar knäppa
Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut
Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
Eftersom jag älskar kryddig och smakrik mat så är jag en riktig sucker för Indisk mat. En favorit är ChickenButter Masala som ofta är ganska mild i smaken så jag gjorde en med lite mer klös i och med en hel del smör och grädde i också för att verkligen ge skäl för namnet på rätten
Som jag nämnt tidigare är Lars ingen stor fan av indisk mat. Butterchicken. Det är då bra att det är jag som lagar maten här hemma och kan alltså bestämma att laga indisk mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.