Indisk Butter chicken
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 port
  • 300 g kyckling i lagom munsbitar (inte för stora)
  • 1 msk ingefärspasta
  • 1 msk fint riven vitlök
  • 1 tsk chilipulver
  • Sås
  • 100 g hackad gul lök
  • 1 tsk bockhornsklöver
  • ½ tsk garam masala
  • ½ msk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • ½ msk kardemumma
  • 1 msk fint riven vitlök
  • 500 g hela mogna tomater i grova tärningar
  • 50 g cashewnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 1 - 2 dl vatten
  • 5 msk smör
  • 3 msk grädde
  • 1 msk smaltvinäger eller 1½ msk vitvinsvinäger
  • Fräs löken med de torra kryddorna i 1 msk smör och lite rapsolja, några minuter tills löken mjuknat, rör om under tiden.
  • Tillsätt vitlöken och fräs någon minut till innan du tillsätter övriga ingredienser utom smör och grädde, rör om och låt det småputtra ca 20 minuter Mixa alla ingredienserna i en mixer och sila ner såsen i stekpannan igen.
  • Tillsätt resten av smöret, grädden och kycklingen i såsen och låt det småputtra ca 5 minuter så att kycklingen blir genomvarm innan du serverar med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.