Restaurangrecept på Tandoori kyckling med vitlök och citron
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
2
kycklingklubbor
1 tsk
citronsaft
2 msk
tjock youghurt
1/2 tsk
rött chili pulver
1 tsk
tandoori kyckling masala pulver
1/2 tsk
korianderpulver
¼ tsk
kummin
1 tsk
Vitlökspasta
¼ tsk
bockhornsklöver Frön
1 nypa
gurkmeja
¼ tsk
chat masala pulver
1/2 tsk
garam masala pulver
1 msk
olja
Salt att smaka av med
Tips!
Om du vill göra fler kycklingklubbor så anpassar du receptet efter det!
Beskrivning
Detta recept är ett av våra favoriter från myTaste USA som sparats åtskilliga gånger, smakar precis som på restaurang och är både hälsosamt och gott!
Receptet är hämtat från bloggen Tasty Appetite som är skriven av bloggaren Jayanthy Kumaran. Jayanthy kommer från USA och har rest till Dubai med sin sin familj där hon nu är bosatt en tid framöver.
Hon har en stor passion och önskan att göra hälsosamma och smakrika maträtter som ska vara lätta, goda och roliga tillaga och detta recept är inget undantag. Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra!
Gör så här:
1) Rengör och tvätta kycklingbitarna.
2) Gör små snitt i skinnet så att marinaden kommer in i kycklingen och hjälper kycklingen att tillagas snabbare.
3) Förbered marinaden i en skål.
4) Tillsätt citronsaft, salt och rött chili pulver.
5) Blanda väl. Lägg i kycklingklubborna, blanda, och låt vila i 10 till 15 minuter.
6) I en annan skål, tillsätt tjock yoghurt, tandoori kyckling masala pulver, rött chilipulver, koriander, kummin, vitlökspasta, bockhornsklöver, gurkmeja, chat masala, garam masala och olja (olja hjälper kycklingen att behålla sin mörhet medan du grillar den)
7) Tillsätt lite salt och blanda marinaden (om du gillar starkare kyckling, lägg till mer chilipulver)
8) Lägg nu i kycklingen i marinaden.
9) Täck och kyla i minst 1 till 2 timmar (för bästa smak marinera över natten)
10) Förvärm ugnen till 180 grader.
11) Lägg den marinerade kycklingen på en plåt med folie och lägg den i ugnen.
12) Ta ut kycklingen efter 15 minuter.
13) Ta en sked och häll lite smält smör på kycklingen och kör sedan vidare i ugnen 3 till 5 minuter.
14) Ta ut kycklingen.
15) Sprinkla över chat masala och citronsaft.
Klart!
Tillagningstid: ca 2 tim 35 minuter med tid för marinering
Grader: 180 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/grilled-tandoori-chicken-restaurant-style-tandoori-chicken-in-oven-5593009.html
Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Smaka av grytan med salt och toppa med finhackad koriander. Marinera kycklingenmed yoghurt, vitlökoch ingefära i 12 timmar, minst 1 timme. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut. Tillsätt kycklingenoch fräs ytterligare 2 minuter Fyll påmed vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter. 1 kg kycklingklubbor delade. 2 klyftor vitlök, skivade. 1 kg kycklingklubbor delade 2 klyftor vitlök, skivade 2 msk finriven färsk ingefära 2 dl turkisk yoghurt 2 gula lökar i skivor 1 msk gurkmeja 0,5 tsk stött kardemumma 1 msk vallmofrön 1 tsk spiskummin 1 röd chili fint skivad 1 dl finskuren färsk koriander salt
Ha sedan lite olja på händerna och börja göra små bollar från blandningen. Dessa godingar är fyllda med massor av ost och smakrik chili och kommer från bloggen Cooking is fun och det är precis vad det är att göra dessa ostbollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.