Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Smaka av grytan med salt och toppa med finhackad koriander. Marinera kycklingenmed yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut. Tillsätt kycklingenoch fräs ytterligare 2 minuter Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter. 1 kg kycklingklubbor delade. 1 kg kycklingklubbor delade 2 klyftor vitlök, skivade 2 msk finriven färsk ingefära 2 dl turkisk yoghurt 2 gula lökar i skivor 1 msk gurkmeja 0,5 tsk stött kardemumma 1 msk vallmofrön 1 tsk spiskummin 1 röd chili fint skivad 1 dl finskuren färsk koriander salt
Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter
De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Skär alla grönsaker ochkycklingen i mindre bitar eller strimlor
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Rör ihop övriga ingredienser till marinaden och blanda ihop medkycklingbitarna. Jag sköljer riset noga och kokar i rikligt med vatten och salt och kokar på svag värme och silar bort vattnet med en finmaskig sil
Krama och blanda kålen, ställ kallt medankycklingen tillagas eller gör salladen dagen innan. Strö salt och peppar över tillsammans med en nypa chiliflakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.