Tandoorigryta med kyckling serveras chapati och myntayoghurt
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2 kycklingfiléer, i grytbitar
  • 1 dl tandoori currymix
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 3 dl grädde
  • 2 dl basmatiris
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit gul lök
  • 2 dl turkiskt yoghurt
  • 20 myntablad, strimlade
  • 0,5 citron, saften
  • Chapati2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 msk olivolja 1 dl vatten
  • Tandoorikyckling2 kycklingfiléer, i grytbitar 1 dl tandoori currymix 2 msk rapsolja 1 tsk gurkmeja 1 tsk spiskummin 2 schalottenlökar, hackade 3 klyftor vitlök, pressade 3 dl grädde
  • Ris2 dl basmatiris 4 dl vatten 2 tsk salt 1 kanelstång 1 stjärnanis 1 bit gul lök
  • Myntayoghurt2 dl turkiskt yoghurt 20 myntablad, strimlade 0,5 citron, saften

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.