1 Till
servering4 port risTillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära. Hetta upp smör i en gryta eller kastrull. Stek lök, ingefära, vitlök och alla kryddor i smöret under omrörning. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat och 1 dl vatten. Blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll i grädden, smaksätt med socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ytterligare 10-15 minuter. Skär halloumi i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt osten puttra med i 5-6 minuter. Servera grytan med nykokt ris.
Vi älskar grönsaksbiffar här hemma. HÄR. hittar du recept på några av våra favoriter. Det är så gott att servera grönsaksbiffar med sallad, couscous eller som vi gjorde här med friterade potatisklyftor, waldorfsallad och ajvar
Lägg på spenat, avokado, halloumi, picklad lök och lite mer majonnäs. Skiva halloumin i 8 bitar. 200 g halloumi. 4 hamburgerbröd 200 g halloumi 2 rödlökar 2 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 1 dl socker 1 msk salt 2 avokado 1 lime 0,5 kruka koriander 70 g färsk spenat (en liten påse) 1 dl majonnäs 1 msk sriracha eller annan chilisås salt och peppar
Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
De senaste dagarna har jag haft ganska mycket att göra så jag har inte haft tid att laga allt för avancerad mat, utan det har fått bli relativt enkla maträtter som hamnat på matbordet
Linser är både nyttigt och gott och dessutom billigt, så det kan egentligen inte bli bättre. Det här är en jättegod linsgryta som jag ofta lagar, särskilt på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.