Hetta upp ruskiga höstdagar.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Indisk kycklinggryta 2 port 400 g kycklingfilé i mindre bitar
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, fint hackad
  • 1-2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • ½ tsk garam masala
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk anchochilipulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • salt
  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • Fräs koriander, garam masala, spiskummin, chilipulver, gurkmeja, lök, vitlök och ingefära några minuter i olja.
  • Lägg i kycklingbitarna och låt dom fräsa med ca 5 minuter och få färg runt om.
  • Häll i tomaterna och skölj ur burken med vatten som du häller i grytan (ca halva burken), rör runt så allt blandas.
  • Låt grytan koka 10-15 minuter och smaka av.
  • Precis innan servering tillsätter du yoghurten.
  • Servera gärna med ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.