Upp och ned kaka med plommon
www.baka.se
www.baka.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gr smör eller margarin
  • 13 st ägg
  • 12,5 dl strösocker
  • 14 dl vetemjöl
  • 11,5 tsk bakpulver
  • 10,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 13 msk råsocker
  • 12 msk smör Smält
  • 11 msk potatismjöl
  • 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. Annan frukt eller bär går också att använda.Lägg det som ska vara i botten i botten på en avlång sockerkaksform. Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna.
  • 1 Smält smöret till smeten.
  • 1 Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa.
  • 1 Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet.
  • 1 Häll smeten över plommonen.
  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme i 175 grader.
  • 1 Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp.
  • 1 Servera med en klick lättvispad grädde. Låt väl smaka!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.