18 st
plommon Urkärnade och skurna i klyftor. Annan frukt eller bär går också att använda.Lägg det som ska vara i botten i botten på en avlång sockerkaksform. Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna.
1 Smält
smöret till smeten.
1 Vispa
smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa.
1 Tillsätt
de torra ingredienserna och vispa till slät smet.
1 Häll
smeten över plommonen.
1 Grädda
i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme i 175 grader.
1 Låt
svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp.
1 Servera
med en klick lättvispad grädde. Låt väl smaka!
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten tillsammans med smarties. Ät och NJUT. Baka sega och goda kakor med smarties ( Receptet ger ca 24 kakor ). Blanda kraftigt ner 1 ägg och 1 äggula
Innan du ställer in burken i frysen så skär du upp dem till fyrkanter. Klicka ner jordnötssmöret i en bunke och fyll på med solrosfrön och även din kakao
I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld med blåbär och en krämig cream cheesesmet. Jag har firat min födelsedag nu i dagarna och då bjöd jag på den här kakan
Rör ned ägget. Forma varje skiva till en rund kaka. Kakor med chokladbitar och havssalt – småkakor med tre sorters socker, vitt socker, farinsocker och vaniljsocker, med bitar av mellanmörk choklad sprinklade med havssalt
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Särskilt när jag har tid att experimentera lite och hitta på egna recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.