Häll ivatten, fond och mjölk, och koka upp. Ta uppköttbullarnaoch skölj hastigt ur pannan. Servera med kokt potatis, kokt brysselkål ochlingonsylt blandat med rårivet äpple
Hetta uppen stekpanna med lite smör och häll ner Felixköttbullar. Skala och koka potatisen mjuk. Slå över grädde, kalvfond ochkinesisk soja över köttbullarnaochlöken
Närvi gör köttbullar här hemma brukar vi passa på att göra dubbel sats så att man har att frysa intill matlådor och de brukar smaka nästan lika gott när man värmer upp dem
Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (tillstekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha enmild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse. 1Serveringsförslag salladslök (tillgarnering) ris blandade bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.