För första gångendenna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på. Rulla ut pizzadegarna med bakplåtspappret och häll ut hälften av såsenpå halva degen (på långsidan)
Närpotatisen kokar upp avger olika sorters potatis olika mängd vatten. Lägg i potatis och lök. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre ochpotatisenochlöken blir mjuka
Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongenär laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vänd påstekenochskär rutmönster med en vass kniv i svålen. Häll på rosmarin och timjan och gnid in. Först ärden knaprig, sedan kommer fettet som smälter i munnenoch sedan det salta köttet
Lägg i potatisarna och häll över gratängsåsen. Potatisen ska vara litenoch rund så i detta recept har jag faktiskt köpt små färdugkokta potatisar på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.