Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna. 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. 1Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa. 1Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet. 1Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1Låt svalna något innan kakan stjälps uppoch serveras med botten upp
Lägg i ananasskivor och cocktailbär. Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret
Låt kakan svalna lite innan du välter upp den på ett fat. Smörja och bröa en form. Lägg en ananasring i mitten och dela de andra ringarna och lägg på så många det får plats i sirapen i botten av formen
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Ät och NJUT. Baka sega och goda kakor med smarties ( Receptet ger ca 24 kakor ). Blanda kraftigt ner 1 ägg och 1 äggula
Innan du ställer in burken i frysen så skär du upp dem till fyrkanter. Klicka ner jordnötssmöret i en bunke och fyll på med solrosfrön och även din kakao
Jag har firat min födelsedag nu i dagarna och då bjöd jag på den här kakan. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke och ställ den sedan kallt så länge
Rör ned ägget. Forma varje skiva till en rund kaka. Kakor med chokladbitar och havssalt – småkakor med tre sorters socker, vitt socker, farinsocker och vaniljsocker, med bitar av mellanmörk choklad sprinklade med havssalt
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Särskilt när jag har tid att experimentera lite och hitta på egna recept
Tänk att det redan är mars (och lördag). Eftersom det är helg så har jag passat på att fylla på mitt lager med ytterligare ett behändigt mellanmål, som är enkelt att ha i väskan och som inte kräver någon kyl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.