Helstekt rostbiff
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg rostbiff eller ryggbiff
  • 11 tsk salt
  • 10,5 tsk svartpeppar, helst nymalen eller nykrossad
  • 10,5 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 11 msk smör, margarin eller olivolja
  • 11 dl hackad bladpersilja
  • 11 dl rostad lökSätt ugnen på 125 eller 150 grader vanlig ugn. Värm en stekpanna (gärna ugnsfast) med smör, margarin eller olivolja. Krydda köttet med salt och svartpeppar samt ev. chiliflakes. Bryn köttet runt om några minuter runt om så att det får färg. Sätt in hela pannan i ugnen (om den är ugnsfast) eller lägg över köttet i en ugnsform alt. slå halvt in i folie på en ugnsplåt. Ställ i nedre delen av ugnen. Helstek rostbiffen i ca 1,5 timmar på 150 grader eller ca 2 timmar på 125 grader. Sätt gärna i en stektermometer i köttet. Ta ut rostbiffen när temperaturen är 60 grader. Då är rostbiffen ljust rosa. Har du ingen termometer kan du känna på köttet som ska kännas fast med tryckmotstånd likt nästippen. Låt rostbiffen vila och svalna i ca 15 minuter innan du skär upp den. Gärna inslagen i folie, övertäckt skål eller en liten kastrull med lock. Ska du servera den kall så bör den svalna helt innan du skivar upp den. Skiva rostbiffen så tunt du kan och lägg upp på fat. Garnera gärna med hackad bladpersilja samt rostad lök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.