Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Höst är lika med älgjaktstider. Jag får snällt gå till affären och handla men det går det med såklart. Tjälknölen blir minst lika god utan tjäle, dvs om den lagas med färskt i stället för fryst kött
Franskrostbiff. Rättikagratäng med ädelost (se nedan) och råkost. Rättikagratäng med ädelost. Rör ner purjon och 1 dl av rivna osten som får smälta ihop med såsen
Gnid in köttet med salt, svartpeppar och vitlök. 1 ½-2 kg rostbiff. Sätt ugnen på 125 grader. Stek i ugn till innertemperatur 55 grader (röd) eller 60 grader (rosa)
Ingredienser Balsamicoreduktion 2,5 dl balsamvinäger 0,75 dl farinsocker 0,5 dl vatten 2 msk smör , rumsvarmt Kött 1 kg rostbiff , utskuren biff eller filé av nöt 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl örtkryddor , färska & hackade, t ex rosmarin, basilika, timjan, mynta 2 st vitlöksklyfta(or) , hackade, ev Potatispuré 2 kg mandelpotatis 1,5 tsk salt 75 gram smör 2 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 1 st salt 0 st svartpeppar Till servering 0 st grönsaker Köp receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.