Gjorde en riktigt god kycklinggryta häromdagen med trattkantareller, rött vinoch annat gott i. Bakade även äppelsnurror med smak av mandel, citron och syrligt äpple
Höstgryta. Jag var ute häromdagen och kom hem med en hel korg fylld av fårticka, taggsvampoch trattisar så det blev naturligtvis en härligt höstlig gryta medsvamp till middag igår
Men sandaler kan man ha även om det blåser höstvindar för solen värmer fortfarande gott. Receptet till denna Höstgrytamed äpple ochsvamp hittade jag i Arlas senaste receptfolder (med vissa förändringar)
PrintKycklinglevergryta medsvamp, bacon, vitt vinoch grädde. (Även om det kanske är vanligare medgravid-cravings efter havrebollar eller liknande, så gillar jag ändå exemplet med murbruk mer)
Så när jag lagade denna höstgrytamed kyckling ochsvamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Pressa eller riv i vitlökarna och häll även i balsamvinägernoch fonden, låt puttra en stund. Bryn köttfärsen i en djup stekpanna i lite matfett tillsammans med den hackade löken, krydda med salt, peppar och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.