Ett jättegott tillbehör till både kött och fisk. 250 g rimmat sidfläsk, tärna i 1 cm bitar 250 g champinjoner, kvartade 250 g gula steklökar, skalas 1 msk smör 2½ dl portvin 1½ msk o fond 2 lagerblad ½ tsk svartpeppar Stek fläsk,. 250 g rimmat sidfläsk. 2½ dl portvin
Krydda med vitpeppar och låt sjuda några minuter så att all mjölsmak försvinner. När det inte försvinner lika mycket i pannan så tycker jag att jag fick valuta för den extra tian
Fyll pajskalen medsvamp- ochlökblandningen. Lägg tillbaka löken, blanda ihop och krydda med timjan. Häll på äggstanning till kanten, den kommer inte resa sig och toppa med smulad fetaost
Börja med att finhacka den lökenoch stek den på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. När löken fått lite färg lägg i betorna, morötterna och kockorna och bryn i några minuter
Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter – och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Montera med rotsaker, fisk ochsvamp. Fräs i smör med salt och peppar. Jag sprang ut en snabbis i skogen i går em och hittade fantastisk svart trumpetsvampoch trattkantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.