Krämig risotto medkycklingochsvamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Det blir enkrämig risotto som är perfekt till lunch, middag eller även som förrätt om man serverar mindre portioner
Gratäng800 g pasta, t ex rigatoni 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner) 1 grillad kyckling 2 gula lökar 2 klyfta vitlök 5 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 kruka dragon 100 g babyspenat 2 dl ost, riven (t ex cheddar) olja, till stekning smör, till stekning salt
Knåda tillsdegen är slät och fin. Blanda ner de andra ingrediensernatilldegen. Hösten är nu här ochdet plockas svampoch pressas äppelmos som aldrig förr enligt många matsiter och statusuppdateringar
Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammansmed lök och vitlök i fettet från baconet. Häll på grädde och rör ner dijonsenap, sjud tillssåsen kokat ihop något
Häll vattnet i stekpannan och vispa så att det blandas med stekskyn från köttet. Den här veckan börjar verkligen på topp med klarblå himmel och strålande sol
Bryt fetaostenmed fingrarna och lägg över kycklingen, häll oliverna över. Den här rätten är också en typisk LCHF-rätt, låg i kolhydrater, hög i fett och lagom med protein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.