Gjorde en riktigt god kycklinggryta häromdagen med trattkantareller, röttvinoch annat gott i. Servera kycklinggrytan med potatis eller ris ochvinbärsgelé
imorgon presenterar jag vinnaren av ketchuppumpen. Dagens lunch bestod av en köttgrytaoch ris. Stek köttet separat i smör och krydda lite lätt med örtsalt och vitpeppar
Vilket fick mig tillbaka till när jag var liten och serverades köttgrytamed gelé. Jag ÄLSKAR svampoch kunde inte låta bli att smörsteka kastanjechampinjoner och toppa grytan med
Vad ni väljer att lägga på mattallrikarna denna helg är helt och hållet upp till er, men är det någon som inte har bestämt sig än så kanske vi kan få komma med ett litet förslag
Smaka av med salt. Strimla svampen, skiva rödlöken, hacka vitlöken och dela brysselkålen. Lägg detta i en kastrull och tillsätt brysselkål, misosoppspastan, limesaft, currypasta, röd chili och vatten
Oftast är det väl med blandade känslor som väckarklockan ställs igen, många uppskattar att komma tillbaka till rutinerna i livet igen men på samma gång så är det så skönt att vara ledig och inte ha så många måsten
PrintKycklinglevergryta medsvamp, bacon, vitt vinoch grädde. Kanske blev den i vår ungdom lika förstörd som lammet – det (får) som smakar kofta och serveras med dill
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.