Grillad entrecôte med råfriterad potatis och chipotlesåsChipotlesåsen blev provkökets favorit! Och potatisen är så god att den är som en helt egen rätt.

Ingredienser

  • skivor entrecôte (à 150 g)
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • potatis av fast sort
  • vitlöksklyftor
  • kruka koriander
  • citron, rivet skal och saft
  • gul lök
  • tomatpuré
  • dragon
  • finhackad, urkärnad chipotlechili
  • smör
  • vatten
  • konc kalvfond
  • grillade tomater
  • grillad färsk rödlök med blast
  • 4 personer Ingredienser Grillad entrecôte 4 skivor entrecôte (à 150 g) 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Potatis 1 kilo potatis av fast sort 1 1/2 liter + 2 msk rapsolja 2 vitlöksklyftor 1 kruka koriander 1 citron, rivet skal och saft 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Chipotlesmörgås 1/2 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk tomatpuré 1 msk dragon 1 tsk finhackad, urkärnad chipotlechili 50 g + 100 g smör 1 1/2 dl vatten 1 msk konc kalvfond 1 krm salt Tillbehör grillade tomater grillad färsk rödlök med blast

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.