Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Pensla sedan oljan på köttet precis innan servering. Salta och peppra köttet. Smält smör i en stekpanna och bryn köttet runt om, sänk värmen och tillsätt vitlök samt timjan
1Lägg köttet med köttsidan uppåt. 1Salta och peppra ordentligt och massera gärna in kryddorna i köttet. 1Vänd köttet. 1Lägg köttet i en ugnsfast form. 1Tillaga köttet i mitten av ugnen minst 4 timmar
Banka ut kotletterna med en köttklubba, en liten kastrull eller en burk. Lägg över i ströbrödet och tryck till lite så att ströbrödet fastnar ordentligt och köttbiten blir mättad av ströbröd