Kött

Kött

Skinkstek med kokt rödkål

Skinkstek med kokt rödkål

Gnid in köttet med salt och peppar. Skiva köttet och servera det med skyn, kokt rödkål och kokt potatis
Rådjursstek boulangère

Rådjursstek boulangère

2 kg rådjursstek 8 klyftor vitlök, skalade och halverade på längden 2 kvistar rosmarin 8 enbär, grovkrossade olivolja salt peppar 1 kg mjölig potatis, skalad och skivad i ca 1/2 cm tjocka skivor 2 gula lökar, skalade och skivade 2 klyftor vitlök, skalade och skivade 2 timjankvistar 3 lagerblad 0,5 msk strösocker 3 dl viltfond (okoncentrerad) 1 dl vitt vin 33 cl ljus öl salt peppar
Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Pensla sedan oljan på köttet precis innan servering. Salta och peppra köttet. Smält smör i en stekpanna och bryn köttet runt om, sänk värmen och tillsätt vitlök samt timjan
Långbakad fläsksida

Långbakad fläsksida

1Lägg köttet med köttsidan uppåt. 1Salta och peppra ordentligt och massera gärna in kryddorna i köttet. 1Vänd köttet. 1Lägg köttet i en ugnsfast form. 1Tillaga köttet i mitten av ugnen minst 4 timmar
Pulled pork på Tinas vis

Pulled pork på Tinas vis

1 kg fläskkarré 2-3 dl barbequesås 0,5 msk paprikapulver 2 krm cayennepeppar 2 msk olivolja. "Hojjsansås"0,5 dl tahinipasta 0,75 msk japansk soja 1 tsk sesamolja 0,5-1 tsk sambal oelek 0,75 msk kaffe 1 msk vitvinsvinäger 1 msk ljus sirap 2 msk mirin
Schnitzel av fläskkotlett med curry-potatissallad

Schnitzel av fläskkotlett med curry-potatissallad

Banka ut kotletterna med en köttklubba, en liten kastrull eller en burk. Lägg över i ströbrödet och tryck till lite så att ströbrödet fastnar ordentligt och köttbiten blir mättad av ströbröd
Vildsvinsfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Vildsvinsfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Marinad4 msk honung 1 dl olja 2 krm salt 1 krm peppar 3 klyfta vitlök 0,5 tsk sambal oelek. 1Gratäng1 kg potatis 3 dl grädde 3 krm salt 3 krm peppar, grovmalen 3 klyfta vitlök 3 dl gratängost, riven