Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta med vitlökssmak. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också
Ingredienser Portioner. 4 Ris 4 port ris Champinjonsås 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1 msk smör eller margarin 3 dl mjölk 2 tsk majsstärkelse 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1/2 kruka persilja Morot 2 morötter Schnitzel 600 g skinkschnitzel 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butikenigen
Jag som försöker undvika att så mycket som möjligt använda ersättningsprodukter i min mat valde att panera schnitzelnmedendast äggula ochriven parmesan, ochsmaken blev otroligt god
Smält smör i en stekpanna och stek dem tills de är mjuka menmed lite tuggmotstånd. För ett par veckor sedan jag fick ett mail meden inbjudan till en matbloggstävling
Dessutom panerade jag schnitzeln så att den blev riktigt krispig och god. Vi hade planerat att göra köttbullar med potatismos och gräddsås till middag igårkväll men så hade Maxi specialerbjudande på schnitzel så det fick bli sådana istället
Jag tycker att lätta rödviner med finess såsom bourgogner, pinotnoirgenerellt, spanska priorat ochnorditalienska är fullkomligt undervärderade i Sverige och det är underligt med tanke på hur mycket charkuterier och fläsk som ingår i vårt eget kök
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Vispa upp ägget meden gaffel tillsammans med citronsaft och mjölk
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Fiskenpanerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Doppa först fileerna i en tallrik med mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist vänder du dem i en tallrik med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.