kyckling

kyckling

Apelsinkyckling i lergryta

Apelsinkyckling i lergryta

Förbered grönsakerna och kycklingen medan grytan är i blöt. Massera kycklingen med oljeblandningen. Fyll kycklingen med några apelsinklyftor och ställ kycklingen ovanpå grönsakerna i grytan
Ugnsstekt hel, fylld kyckling

Ugnsstekt hel, fylld kyckling

Skölj kycklingen in och utvändigt och torka av den. Lägg kycklingen på ett galler ovanpå en långpanna. Ställ in kycklingen i 225°, sänk värmen till 200° efter 30 minuter. 1 stor frigående kyckling på minst 2 kg
Djävulskyckling i lergryta

Djävulskyckling i lergryta

4 1 hel kyckling (1 hel kyckling motsvarar ca 1,3 kg) 2 torkade chili guajillo 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda paprikor 4 tomater 1 citron 1 tsk salt 2 krm peppar 4 msk olivolja 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning Ört- och parmesanolja 1 kruka salvia 1/2 dl olivolja 1 dl riven parmesanost citronskal Till servering potatisgnocchi eller pasta Lägg till i inköpslistan
Hel kyckling i kall ugn

Hel kyckling i kall ugn

1 majskyckling på ca 2,2 kg. 1600 g rödkål. 12 msk olivolja till ugnsplåten. 13 vitlöksklyftor, skivad. 11 dl ljus sirap
Classic Roast Chicken

Classic Roast Chicken

Preheat oven to 400 degrees. Place the onion wedges, lemon halves, bay leaves, and garlic in the chicken cavity
Coq au vin - Tareq Taylors recept

Coq au vin - Tareq Taylors recept

1 hel kyckling (gärna en majskyckling eller gårdskyckling) 1 dl vetemjöl (eller majsstärkelse) 5 schalottenlökar 2-3 morötter 1 klyfta vitlök 100 g bacon 1 msk tomatpuré 2 msk smör 2 kvist färsk timjan 0,5 l rött vin salt svartpeppar 1 dl syltlök 2 msk persilja, hackad