kyckling

kyckling

Ugnsstekt hel, fylld kyckling

Ugnsstekt hel, fylld kyckling

Skölj kycklingen in och utvändigt och torka av den. Lägg kycklingen på ett galler ovanpå en långpanna. Ställ in kycklingen i 225°, sänk värmen till 200° efter 30 minuter. 1 stor frigående kyckling på minst 2 kg
Djävulskyckling i lergryta

Djävulskyckling i lergryta

4 1 hel kyckling (1 hel kyckling motsvarar ca 1,3 kg) 2 torkade chili guajillo 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda paprikor 4 tomater 1 citron 1 tsk salt 2 krm peppar 4 msk olivolja 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning Ört- och parmesanolja 1 kruka salvia 1/2 dl olivolja 1 dl riven parmesanost citronskal Till servering potatisgnocchi eller pasta Lägg till i inköpslistan
Hel kyckling i kall ugn

Hel kyckling i kall ugn

1 majskyckling på ca 2,2 kg. 1600 g rödkål. 12 msk olivolja till ugnsplåten. 13 vitlöksklyftor, skivad. 11 dl ljus sirap
Classic Roast Chicken

Classic Roast Chicken

Preheat oven to 400 degrees. Place the onion wedges, lemon halves, bay leaves, and garlic in the chicken cavity
Coq au vin - Tareq Taylors recept

Coq au vin - Tareq Taylors recept

1 hel kyckling (gärna en majskyckling eller gårdskyckling) 1 dl vetemjöl (eller majsstärkelse) 5 schalottenlökar 2-3 morötter 1 klyfta vitlök 100 g bacon 1 msk tomatpuré 2 msk smör 2 kvist färsk timjan 0,5 l rött vin salt svartpeppar 1 dl syltlök 2 msk persilja, hackad
Whisky drunken chicken - beer can chicken

Whisky drunken chicken - beer can chicken

Späcka med baconet under skinnet på kycklingen. Blanda rubben och rubba in kycklingen överallt.  Fyll koppen eller burken med whisky och trä på kycklingen
Beer can chicken

Beer can chicken

Blanda rubben och rubba in kycklingen.  Drick ur två klunkar ur ölen, trä sedan den hela kycklingen över burken och ställ på grillen
Beer Can chicken

Beer Can chicken

Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Det går även bra att tillaga kyckling på samma i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek 1 kyckling, ca 1,3 kg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kyckling, ca 1,3 kg 1 burk öl, 33 cl 1 bit liten bit färsk ingefära 1 färsk chili 1 tsk persillade 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 2 krm peppar blandad grönsallad 2 dl Arla Köket® grönsaksyoghurt röd paprika&anchochili
Gammaldags söndagskyckling

Gammaldags söndagskyckling

Dela kycklingen i halvor. 1 kyckling, drygt 1 kg. 1 kyckling, drygt 1 kg salt svartpeppar 1 knippe persilja 2 dl vispgrädde 1 dl hönsbuljong