Gryta med brysselkål och potatis - Kelbimbófözelék
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1250 g potatisar
  • 12 msk vetemjöl
  • 13 msk olja
  • 12-3 vitlöksklyftor
  • 1 Kummin
  • 1 Mejram
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 11 dl matlagningsgrädde
  • 1500 g brysselkål 250 g potatisar 2 msk vetemjöl 3 msk olja 2-3 vitlöksklyftor Kummin Mejram Salt Peppar 1 dl matlagningsgräddeTa bort yttersta bladen på brysselkålen, skölj och dela i halvor eller kvartar. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Lägg dem i en gryta. Tillsätt vitlök, salt, kummin, mejram, täck med vatten och låt sedan sjuda under lock i ca 30 min. Gör en redning av olja, mjöl, peppar och kallt vatten och blanda ned i grytan. Låt puttra ytterligare några minuter. Rör i grädden i grytan innan serveras. Servera med stekt kött, köttbullar, korv....

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.