En vegetarisk och till ochmed vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Fräs lök och hälften av vitlöken i oljan påmedellåg värme tills den mjuknat utan att ta färg
Gratäng på jordärtskocka, persiljerot ochpotatismed gryère och mandel. Det fruktiga, fiska och i detta sammanhang läskande Las Moras Chardonay kompletterade gratängen på ett utmärkt sätt
Späd med lite vatten eftersom om grytan blir alltför tjock. • servera med t. Potatis eller bulgur. • stek chorizos vid sidan av och tillsätt de sedan i grytan
I stället bjuder jag på en jättegod fisksoppa/gryta, som jag gjorde förra veckan innan jag åkte. Jag är lyckligen hemma igen efter några fantastiska dagar i Warszawa tillsammans med en av döttrarna, men efersom jag kom hem mitt i natten och inte i säng förrän en bra bit på den här sidan midnatt har jag förstås inte hunnit samla ihop varken mig själv eller något Warszawainlägg
Stek linsbiffarna i kokosolja/ghee/smör påmedelvärme. Börja med att blötlägga linser över natten. Lägg bitarna i en bunke och blanda med olivolja och salt
Riv morötterna och lägg ner dem tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.