Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs den i en rymlig gryta med smör. Lägg över köttet i grytan. Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör
Lägg över allt i en gryta, blanda ner vetemjölet och rör om. Koka upp under omrörning och låt grytan sjuda i 10 minuter. Tillsätt skivade champinjoner och bitar av paprika och äpple och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter
Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Afrikansk biffgryta bjöd pappa på i helgen. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst. Det är en himla massa kryddor i grytan så det behövdes två shotglas för att få plats med allt
Min syster och systerson kom rätt nyligen hem frånMarocko på skakiga ben. Själv har jag varit i Marocko en gång för rätt många år sedan och jag minns fortfarande de härliga smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.