Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet
2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter eller frön. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter. Detta är verkligen ett super gott bröd och dessutom jättelätt att göra
Jaha, då var det dags för veckans brödbak igen. Maffigt är bara förnamnet. Nyttigt likaså. Brödet är fullkomligt proppfullt med bra fibrer, nyttiga vitaminer och mineraler, finfina fettsyror och naggande goda spårämnen
Här kommer ytterligare ett förslag på grovt, glutenfritt formbröd att variera med. Jag tror inte att den mage existerar som fortsätter att strejka efter några skivor av det här brödet
Det här glutenfria, grova formbrödet är nog det maffigaste bröd jag någonsin bakat. Ja, det är faktiskt en ren och skär orgie i nyttigheter, och jag har knökat i alla möjliga godsaker som är bra för hälsan och välbefinnandet
Grovtformbröd. Jag köpte boken "Lugn mage med gott bröd" med recept anpassade till FODMAP. Jag har en krånglig mage (IBS) och har genom åren försökt spåra vad jag mår dåligt av och det har inte varit enkelt att se ett mönster
Det blir två formbröd som jag lägger i avlånga sockerkaksformar5 dl ljummet vatten50 g jäst1 dl rapsolja½ dl sirap2 tsk salt4-5 dl vetemjöl10 dl "annat, grovt", t ex 2 dl rågsikt, 4 dl grahamsmjöl, 2 dl vetekli, 2 dl havrekli
2 formbröd. (100 g russin eller bär) 2 formbröd C. Ca 9 g kolhydrater/100 g med russinen. Min egen variant av det populära nötbröd som förekommer på så många ställen på Internet
6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.