Variera med andra bär och frukter, gojibär, inkabär, äpplen, aprikoser, dadlar, katrinplommon, berberisbär, ljusa russin, blåbäreller annan valfri fruktblandning
Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning
Under vårt tak är en blogg som jag med jämna och ojämna mellanrum brukar titta in på. Med lite strimlade fikon eller dadlar i brödet tänker jag mig att det blir supergott till ostbrickan - även om det förstås är ett avsteg från paleo
För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovtoch innehållsrikt, glutenfritt bröd. Det är ljust men ändå med lite tuggmotstånd, och neutralt i smaken - med bara en anings anstrykning av kokossmak - saftigt ochmed bra konsistens
Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfritt förstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
Rör ned mjölkblandningen och lingonsylten och blanda ihop allt väl. 2 dl bovete bovetemjöl2 dl krossat bovete 1 dl glutenfri mjölblandning1 msk fiberhusk1 tsk salt1 tsk bikarbonat1 dl linfrön1 dl lingonsylt2,75 dl alternativ till mjölk2 msk flytande honungRör ut fiberhusken i mjölken och låt svälla 10 minuter. Fyll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min på 175 grader
Det jag vill visa är egentligen att det går att blanda och variera nästan hursomhelst med olika mjöl och fröer, bara mängderna är ungefär desamma i slutändan
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Täck över med bakduk, och låt jäsa i rumstemperatur - eller gärna lite svalare - ca en timme
Nagga med en gaffel, och ta ut ett hål i mitten - går lätt ex vis med en kapsyl. Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk
I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen. Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.