I går bakade jag ett såååååå gott grovt nötbröd. Valnötsbrödet är ett grovt bröd som jag lade ut för 6 år sedan och som jag igår ändrade en del i för att komma bort från de krossade linfröna. 0 from 3 reviewsGrovtLCHF Nötbröd PrintFörfattare
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går till och med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter eller frön. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter. Detta är verkligen ett super gott bröd och dessutom jättelätt att göra
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Jaha, då var det dags för veckans brödbak igen. Maffigt är bara förnamnet. Nyttigt likaså. Brödet är fullkomligt proppfullt med bra fibrer, nyttiga vitaminer och mineraler, finfina fettsyror och naggande goda spårämnen
Här kommer ytterligare ett förslag på grovt, glutenfritt formbröd att variera med. Jag tror inte att den mage existerar som fortsätter att strejka efter några skivor av det här brödet
Det här glutenfria, grova formbrödet är nog det maffigaste bröd jag någonsin bakat. Ja, det är faktiskt en ren och skär orgie i nyttigheter, och jag har knökat i alla möjliga godsaker som är bra för hälsan och välbefinnandet
Grovtformbröd. Jag köpte boken "Lugn mage med gott bröd" med recept anpassade till FODMAP. Jag har en krånglig mage (IBS) och har genom åren försökt spåra vad jag mår dåligt av och det har inte varit enkelt att se ett mönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.