Rågkusar
www.kronjast.se
www.kronjast.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Råg
  • 230 g (2 1/4  dl) vatten, ljummet
  • 10 g (1,5 tsk) salt
  • 150 g (ca 2,5 dl) rågmjöl grovt
  • 100 g (ca 2 dl) grahamsmjöl grovt
  • 90 g (ca 1 dl) vetemjöl special
  • 30 g (1,5 msk) brödsirap mörkbrun1 Lös jästen i ljummet vatten. 2 Blanda alla ingredienser 7 minuter långsamt i maskin. 3 Låt degen vila i degbunken under bakduk i 50 minuter. 4 Häll sedan ut degen på ett rikligt mjölat bakbord med grovt rågmjöl. Vik hela degen in till mitten och sedan över mitten igen. 5 Kavla försiktigt ut degen till en rektangel med kavel till ca 2-2,5 cm tjocklek. Nagga eller gaffla hela degen. 6 Dela sedan degbitarna (använd med fördel en pizzaskärare) till bitar om 7 x 10 cm, lägg dem sedan på plåt med bakplåtspapper. 7 Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på max 35 °C i ca 30 min, ta sedan ut dem och höj ugnen till 260 °C. 8 Grädda kusarna i 7-8 minuter tills de fått en mörkbrun färg. 9 Låt svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

  • rainer-2

     - 

    Fantastiskt gott!

Logga in eller Registrera för att kommentera.