Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
150 g
(1 påse) KronJäst Surdeg Råg
230 g
(2 1/4 dl) vatten, ljummet
10 g
(1,5 tsk) salt
150 g
(ca 2,5 dl) rågmjöl grovt
100 g
(ca 2 dl) grahamsmjöl grovt
90 g
(ca 1 dl) vetemjöl special
30 g
(1,5 msk) brödsirap mörkbrun1 Lös jästen i ljummet vatten. 2 Blanda alla ingredienser 7 minuter långsamt i maskin. 3 Låt degen vila i degbunken under bakduk i 50 minuter. 4 Häll sedan ut degen på ett rikligt mjölat bakbord med grovt rågmjöl. Vik hela degen in till mitten och sedan över mitten igen. 5 Kavla försiktigt ut degen till en rektangel med kavel till ca 2-2,5 cm tjocklek. Nagga eller gaffla hela degen. 6 Dela sedan degbitarna (använd med fördel en pizzaskärare) till bitar om 7 x 10 cm, lägg dem sedan på plåt med bakplåtspapper. 7 Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på max 35 °C i ca 30 min, ta sedan ut dem och höj ugnen till 260 °C. 8 Grädda kusarna i 7-8 minuter tills de fått en mörkbrun färg. 9 Låt svalna på galler.
En sak som aldrig har varit min starka sida är att baka bröd. Alldeles för ofta har resultatet blivit misslyckat - antingen jäser inte degen som den ska eller så blir brödet torrt och tråkigt
Rågkusar är ett bröd jag tycker mycket om. Pizza kanske inte precis låter som det hälsosammaste i de flestas öron, men faktum är att det är en rätt som går att variera på massor av vis - det finns tusentals varianter på just lite mer näringsrika, smakrika pizzor
Bönor / Bönbiffar. Sista tiden har det vart mycket bönor och dom är dyra i längden att köpa färdiga, så jag tänkte prova att köpa torra och blötlägga sen koka egna
Mättande dag och recept. se. I dag tänkte jag uppdatera mig lite. och ser i ett medelende att jag fått förfrågan från om jag vill registrera min blogg hos dom, de gillade mina recept =) Klart att det är kul att öka bloggbesökare till min sida och att andra ska finna mina recept intressanta, så nu har jag deras widget på min startsida
Kommentarer
rainer-2
Fantastiskt gott!
Logga in eller Registrera för att kommentera.