Ta försiktigt brödet ur formen, och grädda vidare - utan form - ca en halvtimme. Mitt bröd vill jag ha grovt, fiberrikt, saftigt, gott förstås, och fullproppat med näring, inte bara kalorier, tillsatser och luft
2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter eller frön. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter. Detta är verkligen ett super gott bröd och dessutom jättelätt att göra
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
3 msk glutenfritt surdegspulver. Stäng av ugnen och fortsätt grädda brödet utan form och med ugnen avstängd yttterligare 10 minuter. 3 msk glutenfritt surdegspulver
Stjälp försiktigt upp brödet ur formen, och fortsätt grädda ytterligare en halvtimme utan form. Här kommer ytterligare ett förslag på grovt, glutenfrittformbröd att variera med
Det blir två formbröd som jag lägger i avlånga sockerkaksformar5 dl ljummet vatten50 g jäst1 dl rapsolja½ dl sirap2 tsk salt4-5 dl vetemjöl10 dl "annat, grovt", t ex 2 dl rågsikt, 4 dl grahamsmjöl, 2 dl vetekli, 2 dl havrekli
Det är inte alldeles lätt att få gott glutenfritt bröd när man är ute någonstans. Vi stannade vid ett större fik, men inget glutenfritt gick att uppbringa
Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning. Brödet behöver inte frysas utan håller sig fräscht i påse 2 dagar
2 formbröd. (100 g russin eller bär) 2 formbröd C. Ca 9 g kolhydrater/100 g med russinen. Min egen variant av det populära nötbröd som förekommer på så många ställen på Internet
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 1 dl grovt rågmjöl. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.