Brödbak

Brödbak

Armeniska tunnbröd (Lavash)

Armeniska tunnbröd (Lavash)

ljummet vatten. 1mjöl. 1saltRecept ca 15 småBlanda vatten och salt i en bunke, häll i mjölet och arbeta ihop en mjuk deg
Focaccia

Focaccia

50 gram jäst. 6 dl mjölk (eller vatten). 1,5 tsk salt. 0,5 dl olivolja. 4 dl durumvetemjöl. 1 liter vetemjöl. 0,5 dl olivolja att pensla foccacian och långpanna med
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl)  dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Rogaliki  polsk  croissant

Rogaliki polsk croissant

Starta klippet för att se hur du bakar dessa godsaker. Sätt ugnen på 160 grader. Gör poolishen genom att röra ihop alla ingredienser i del 1
Lepinjabröd

Lepinjabröd

Lös upp jästen och socker med ljummet vatten. Tillsätt olja och blanda. Blanda i mjöl och salt. Knåda degen en bra stund, gärna i bakmaskin i ca 10 min
Vörtbröd med porter och julmust

Vörtbröd med porter och julmust

Testet av årets julbak fortsätter och idag har det gjorts två fina vörtbröd. Hembakt vörtbröd blir så mycket trevligare än köpebrödet
Vörtbröd - Johan Sörbergs recept

Vörtbröd - Johan Sörbergs recept

500 g svagdricka 700 g vetemjöl 200 g finmalt rågmjöl 150 g mörk sirap 100 g vört, flytande 40 g smör 30 g jäst 20 g salt 5 g malen kardemumma 5 g malen nejlika 5 g malen kanel 5 g malen pomerans 5 g malen ingefära
Mustigt vörtbröd

Mustigt vörtbröd

Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet
Hasselbacksäpplen med kvargglass

Hasselbacksäpplen med kvargglass

Hasselbacksäpplen med kvargglass. 2015-10-27, 19. 12. Såg ett klipp på facebook hur någon gjorde hasselbacksäpplen och det såg verkligen grymt gott ut
Semmelwraps och semmeltips.

Semmelwraps och semmeltips.

Semmelwraps och semmeltips. Skrivet i. Bullar och vetebröd den. 06 Februari 2015, kl 06. 26 / Direktlänk. Hej fredag
Ahlgrens bilar tårta - lakrits

Ahlgrens bilar tårta - lakrits

Det händer inte så mycket här på bloggen för tillfället. Jag har så mycket jag vill blogga men det blir inga bra tillfällen lediga för det
Bananbakelser

Bananbakelser

Bananbakelser som på kondis. Fyllda med vaniljkräm, banan, och vispad grädde. Garneras med glasyr och smält choklad
Pitabröd

Pitabröd

24 Feb. 20. 29. Twitter. Facebook. Pitabröd. 0kommentarer. God kväll på er. Hoppas ni haft en bra start på veckan och att ni finner lite ljusglimtar i vardagen även om vädret är grått och trist
Pitabröd

Pitabröd

Pitabröd. 13 november 2018 @ 19. 28. 15 st pitabröd25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst5 dl ljummet vatten1 tsk socker1,5 tsksaltCa 14 dl vetemjöl special