Mustigt vörtbröd
www.kronjast.se
www.kronjast.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet. 2 Tillsätt resterande ingredienser. Ej russin! 3 Blanda degen i maskin i ca 6 min, 4 min sakta och 2 min på medel hastighet, eller 15 min för hand till en smidig deg. 4 Tillsätt russin. De ska bara blandas i degen. 5 Täck med plast och låt jäsa i ca 30 min. 6 Sätt ugnen på 230°C. Ställ samtidigt in en form med ½ liter vatten längst ner i ugnen och låt stå kvar under hela baktiden 7 Forma till två bröd och lägg ner i de smorda formarna. Täck med plast och låt jäsa i ca 60 min. 8 Sätt in bröden i mitten av ugnen och sänk tempen till 190°C. Grädda i ca 30 min. 9 Ta ur bröden från formen direkt efter bakning. Låt svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.