Grova formbröd

 – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst


  • 12 dl mjölk


  • 13 dl vatten


  • 11 1/2 dl mörk sirap


  • 18 dl grovt rågmjöl


  • 12 tsk salt


  • 18-9 dl vetemjöl special

Smula jästen i en skål. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills den lösts upp.


  • 1 Tillsätt resten av degspadet, sirap, rågmjöl, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, det blir en ganska hård deg.


  • 1 Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma bröd och lägg i smorda formar.


  • 1 Låt bröden jäsa övertäckta i 40 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 200 grader, 50 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.