3 Blanda degen i maskin i ca 6 min, 4 min sakta och 2 min på medel hastighet, eller 15 min för hand till en smidig deg. 5 Täck med plast och låt jäsa i ca 30 min. Ställ samtidigt in en form med ½ liter vatten längst ner i ugnen och låt stå kvar under hela baktiden 7 Forma till två bröd och lägg ner i de smorda formarna. Täck med plast och låt jäsa i ca 60 min
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Ingrediensersmör att steka i1 blomkålshuvud1 gul lök2 vitlöksklyftortorkad chili efter smak1 squash1 paprikabroccolibrytbönor3 dl grädde2 dl crème fraîchecurrysalt och peppar
Ingredienser2 stora gula lökar2-3buljongtärningar6-7 dl vatten1 kilo gröna ärtor, färska eller frysta1-2 dl grädderapsolja till stekningen näve ärtskottcitronsalt och peppar
Ingredienser700 g lax utan skinn och ben2 ägg2 dl gräddeett knippe vitlöksblast, purjolök eller lökett knippe färsk dilleventuellt finhackade rotsaker eller andra bladsaltpepparsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.