Matbröd

Matbröd

  • 45 Recept
Härligt ljust matbröd!

Härligt ljust matbröd!

Härligt ljust matbröd. •Arbeta snabbt ihop degen (den är och ska vara lös), strö över ett par msk mjöl över degen och låt det jäsa 1-1,5 timme
Enkelt gjutjärnsbröd

Enkelt gjutjärnsbröd

8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Bondbröd | Recept från Köket.se

Bondbröd | Recept från Köket.se

Värm vattnet till fingertoppsvärme (37°), slå lite av det över den smulade jästen och rör tills jästen löst sig
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl)  dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg