I går kväll bjöd min kära systerdotter Emma på en afternoon tea med sconesoch skumpa. Sconsen var så goda att de rök på två röda så jag fick bara smaka en scones
Hursomhelst ställde jag frågan vilka era favoritrecept är, och mina havrescones tycks vara populära. Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger
Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfriascones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Det känns helt otroligt, och det ska sannerligen firas. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.