Glutenfria kanelbullar
Niiinis
Niiinis
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 5 dl mjölmix
  • 2½ dl rismjöl
  • 2½ dl bovetemjöl
  • (du kan använda bara mjölmix också, själv gillar jag att det blir lite mer struktur i bullen av de olika mjölsorterna)
  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker
  • 2 ) Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen och tillsätt fiberhusken, låt svälla i ca 10 minuter
  • 3 ) Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca ½ dl till utbakningen).
  • 4 ) Låt degen jäsa i bunken under plastfilm i 60 minuter
  • 5 ) Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen och dela upp degen i 2. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i ca 15 bitar
  • 6 ) Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta under bakduk i ca 45 minuter
  • 7 ) Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.