Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor. Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem
Jag tål all mat (vad jag vet) men har på senare tid blivit mer och mer intresserad av allergivänliga alternativ i allmänhet ochglutenfria produkter i synnerhet
Frasiga våfflor (naturligt glutenfria). Det här receptet är såklart utan mjölmix och extra stärkelse och jag använder istället näringsrikt och smakrikt havremjöloch mandelmjöl
Havregrynoch mandel är fullproppade med nyttigheter, liksom ägg. ½ dl grova havregryn. Supergod och superlätt att göra är den här äppelefterrätten, som passar extra bra nu när det finns så många fina, svenska äpplesorter att välja mellan
Vetemjölet är utbytt emot havregrynoch majsmjöl och du som vill göra glutenfria muffins behöver bara se till att du köper havregryn som är märkta glutenfria
Med ägg, mandelmjöl ochhavremjöl som ingredienser och toppade med bär så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Det känns helt otroligt, och det ska sannerligen firas. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Nu tillhör inte vi dom som äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Mixa ihop silkestofun, havregrädde, näringsjäst, citronskal, gurkmeja och timjan till en slät kräm. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.