Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Vispa ägg och socker ljust och pösigt och rör ned banandadelmoset ochkanelextrakt. Efter det har jag faktiskt repriserat kakan flera gånger med alldeles nyköpta fräscha bananer och dito dadlar
Men äter man även LCHF finns ju ingen anledning att äta de fabriksbakade glutenfria bröden, då de innehåller massor av kolhydrater från majsmjöl och rismjöl
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj ochkanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Tillsätt mjölken och rör om med en sked tills det är klumpfritt och en jämn smet/deg. Jag lovade på Glutenfritt by Flink (facebooksidan min) tidigare idag ett recept på fjärilsscones
I går kväll bjöd min kära systerdotter Emma på en afternoon tea medsconesoch skumpa. Kanske något mer smuliga än dem bakade med yoghurt men lika goda i alla fall
Det är något speciellt med nybakta scones på morgonen. Imorse blev jag sugen på scones. Det går rätt snabbt att röra ihop och gräddas medan kaffet bryggs
XD Och dagen till ära ger jag er gårdagens frukost, en härlig shake medkanel, kako ochdadlaroch till det hade jag en apelsin ochäggoch keso riskaka med örtsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.