Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Är det fler än jag som köpt glutenfritt, hårt bröd, och som hittat nästan bara trasiga bitar när paketet öppnats
Och sorry, jag har inte hittat särskilt många glutenfria köpebröd som uppfyller de kriterierna. Jag tror att de flesta av oss äter bröd någon gång per dag - om man inte är väldigt strikt och renlärig LCHF-are förstås
I går kväll bjöd min kära systerdotter Emma på en afternoon tea med sconesoch skumpa. Sconsen var så goda att de rök på två röda så jag fick bara smaka en scones
Höstboostningen fortsätter med olika grötar och smoothies till frukost. Den här smoothien gjorde jag en morgon när det kändes extra knöligt att överge den go´a sängvärmen och kravla sig över sängkanten
Hursomhelst ställde jag frågan vilka era favoritrecept är, och mina havrescones tycks vara populära. Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger
Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, ägg cocotte, glutenfriascones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Smörgåsen till blev den här gången mitt glutenfria bikarbonatbröd med äggröra och sallad. Visserligen är snön försvunnen, och blåsipporna har tittat upp, men ruggigt och kallt är det så det förslår
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.