Sautera (stek några minuter på medelhögvärme) lök och vitlök i lagom mycket olivolja. Tillsätt tonfisk utan burkoljan, tomatpuré, rödvin, socker och lagerblad
Häromdan hade jag total idétorka om vad som skulle lagas till middag. Deendarester som fanns i kylskåpet som eventuelltkunde användas var kokt potatis… En frittata kunde jag ju möjligtvis trolla fram menhadeinte så mycketgrönsaker som jag önskat att ha till
IngredienserPortioner. 4 Pasta 100 g purjolök 200 g zucchini 12 blommor från pumpor 2 1/2 msk extra virgin olivolja 1 dl vispgrädde 340 g pasta (gärna fusilli) 100 g getost havssalt Lägg till i inköpslistan
Börja medpeston. Rosta mandelngyllenbrun i en torr, hetstekpanna. Mixa samman rostad mandel, ramslök (alt ruccola och vitlökslyfta), ost och olja till en slät pesto
Fusillimed salsicciakorv och rosmarin Salsicciakorv är en färsk salamikorv gjord av fläskfärs som smaksätts meden kryddblandning av bland annat vitlök och rosmarin
Blötlägg dentorkadesvampen i en skål med varmt vatten. Värm olivoljan i enstekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans medpeperoncinieller torkad kajennpeppar
Koka Fusilli Barilla i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda medsåsen. Hacka purjolök, rosmarin, basilika och salvia, tillsätt extra jungfru olivolja
Koka Fusilli i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med paprika- och ansjovissåsen. Lägg i tomaterna i bitar och ta bort stekpannan från kokplattan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.