En riktigt snabb och enkel kycklingsås eller kycklinggryta som serveras med bandpasta. Lars och pappa kämpar för fullt här hemma med att färdigställa köket och jag längtar så tills det blir klar så jag kan göra lite adventsfint
Men plötsligt plingade det på dörren och där stod en tjej med en påse full med Zetas Pasta nyheter. Häll över tomaterna och krossa dem med en gaffel, tillsätt grädden och timjan
Tillsammans med strimlad kycklingfilé, champinjoner och paprika blev det en väldigt god pastarätt. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar
Serveras med fördel med lite nyriven parmesanost på toppen. När det återstår 1 min av koktiden på pastan så vänder du ner den sköljda spenaten och låter den precis bli varm med resten av såsen
För er del blir det en krämig kycklingsås till torsdags/fredagspastan, en sås som fått en fin sälta av bacon och lite tuggmotstånd med hjälp av paprika
En halv purjolök, tomater, mozzarella och grädde fanns i kylen så dom fick också spela med. Vi körde ner mot södra Öland och spenderade eftermiddan med bland annat ett stopp på ÖoB för att inhandla nödvändigheter till badrummet såsom tvål, schampo, balsam, tvättmedel, sköljmedel, tandkräm och diverse småpryttlar… Ja ni vet
4 Pasta 100 g purjolök 200 g zucchini 12 blommor från pumpor 2 1/2 msk extra virgin olivolja 1 dl vispgrädde 340 g pasta (gärna fusilli) 100 g getost havssalt Lägg till i inköpslistan
Fusillimed salsicciakorv och rosmarin Salsicciakorv är en färsk salamikorv gjord av fläskfärs som smaksätts med en kryddblandning av bland annat vitlök och rosmarin
Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja. 400 g Barilla Fusilli. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i hela vitlöksklyftor och peperoncini
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.