Svenskodlad fusilli med ramslökspesto
kungsornen.se
kungsornen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g Fusilli, svenskt durumvete
  • 14 st ägg
  • 11 knippe sparris
  • 1 Lite rapsolja till stekning
  • 1 Salt och peppar
  • 11 dl skållad mandel
  • 1150 g ramslök alt 100 g ruccola och 1 vitlöksklyfta
  • 11,5 dl grovriven prästost
  • 11 dl rapsolja
  • 1 Ev extra vatten till peston1. Börja med peston: Rosta mandeln gyllenbrun i en torr, het stekpanna. 2. Mixa samman rostad mandel, ramslök (alt ruccola och vitlökslyfta), ost och olja till en slät pesto. För tunnare pesto, tillsätt ev mer vatten. 3. Fräs sparris i rapsolja. Salta och peppra. 4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 5. Blanda den nykokta pastan med peston. Servera med sparrisen. Toppa med pocherat ägg eller en rå äggula. Smaklig måltid.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.