1150 g
ramslök alt 100 g ruccola och 1 vitlöksklyfta
11,5 dl
grovriven prästost
11 dl
rapsolja
1 Ev
extra vatten till peston1. Börja med peston: Rosta mandeln gyllenbrun i en torr, het stekpanna. 2. Mixa samman rostad mandel, ramslök (alt ruccola och vitlökslyfta), ost och olja till en slät pesto. För tunnare pesto, tillsätt ev mer vatten. 3. Fräs sparris i rapsolja. Salta och peppra. 4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 5. Blanda den nykokta pastan med peston. Servera med sparrisen. Toppa med pocherat ägg eller en rå äggula. Smaklig måltid.
Men plötsligt plingade det på dörren och där stod en tjej med en påse full med Zetas Pasta nyheter. Häll över tomaterna och krossa dem med en gaffel, tillsätt grädden och timjan
Du mixar ihop din ramslök med olivolja, pinjenötter eller cashewnötter som jag tog, lite salt och en god parmesan – swish så har du denna underbart smakrika röra att servera till pasta, på en frittata, till bröd, att doppa grönsaker eller sallad i, till sparris, till fisk…
Basilikapesto känner ni ju säkert till men det är ännu godare medramslökspesto. Jag fick en hel påse full med ramslök av mina föräldrar som de hade plockat i skogen
Här får ni ta del av hennes recept på en smarrig ramslökspesto. Ramslökspesto. Sandra Mastio. som vann Sveriges Mästerkock 2015 odlar mycket själv och tar tillvara på det mesta både i naturen och skafferiet
Det blev en enkel lördagslunch med spaghetti, ramslökspesto och parmesan. Mixa ramslök, mandel, parmesan och citronsaft med en skvätt olja i en matberedare eller med stavmixer
Smaka av med lite citronsaft och krydda med salt och svartpeppar. Ramslökspesto är supergott till både kött, fisk, pasta, i potatissallad, på pizzan och en hel massa annat
En halv purjolök, tomater, mozzarella och grädde fanns i kylen så dom fick också spela med. Vi körde ner mot södra Öland och spenderade eftermiddan med bland annat ett stopp på ÖoB för att inhandla nödvändigheter till badrummet såsom tvål, schampo, balsam, tvättmedel, sköljmedel, tandkräm och diverse småpryttlar… Ja ni vet
4 Pasta 100 g purjolök 200 g zucchini 12 blommor från pumpor 2 1/2 msk extra virgin olivolja 1 dl vispgrädde 340 g pasta (gärna fusilli) 100 g getost havssalt Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.