Slå av vattnet från pastanoch blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnetoch sedan färsk pasta
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
Garnera med små dillvippor. Tillsätt citronskal, röktlaxoch lite salt och svartpeppar. Hacka spenaten grovt, lägg den i kastrullen och låt den smälta ner
Tillsätt kokt pastaoch färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmröktlax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskal och nymalen svartpeppar
Penne pastaoch grön broccolisås med en god smak av röktlax som lyxig topping. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Låt såsen koka några minuter och servera sedan med nykokt pasta. Som pasta har jag valt en färsk tagliatelle som jag tycker passar bra till den krämiga såsen men här står det ju fritt att välja efter tycke och smak
Fräs spenat i smör i en gryta, krydda väl med salt och peppar, blanda ner pastan. Rör ner hälften av såsen i pastanoch servera resterande i en skål bredvid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.