Servera salladenmed bröd till. Dekorera med persilja. Skaka samman olivolja, vatten, vinäger, salt och svartpeppar till en dressing och droppa över vid serveringen
Här kommer ännu ett tips på snabblagad ochfräsch sommarmat. Det som blir kvar av pestodressingen kan man använda som sås till grillat eller som sås till pasta
Garnera med limeklyftor och koriander. Servera med kokta nudlar. Tillsätt fisksås, soja, ingefära, limesaft, socker och chili, och koka ihop ett par minuter
Tillsätt en äggula, salt, peppar, vinäger, senap och vispa ner oljan i en fin stråle med en elvisp. Fördela salladen på stort fat och toppa med sparris tomathalvor och skalad och skivad mango
Tillpotatissalladen åt vi en fräschsalladoch grillad rostasfilé. Man kan variera salladenmed olika tillbehöroch nu minns jag inte hur mina föräldrar brukar göra faktiskt, men kapris vet jag att de har i iallafall samt äggskivor, grillad paprika och Palmito som är en konserverad grönsak som består av palmstammens kärna, även kallad Palmmärg eller Heart of Palms på engelska
Fortsätt med att fördela tonfisk, sardeller, rödlök och oliver över sallaten. Dekorera med persilja. Lägg äggklyftor, tomathalvor skivad potatis och haricots verts ovanpå sallaten
Israelisk mat är till väldigt stor del baserad på grönsaker, och vi började varje måltid med ett hav av antipasti (som såklart inte alls heter antipasti i Israel, men jag kommer inte på ett bättre ord), bestående av olika röror, pitabröd, bakad aubergine och friterad blomkål
Lägg det tillsammansmed spenat och groddar en skål. Tillsätt den kokta pastan. Rör samman olivolja, citron och häll det över salladen, smaksätt med salt och peppar, rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.