Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning
Här kommer ytterligare ett förslag på grovt, glutenfritt formbröd att variera med. Blanda jästblandningen med resten av plommonmassan och olja i degbunken, och kör igång maskinen
Lös upp jästen tillsammans med sirapen. Smält smöret, häll i vatten och mjölk, häll blandningen över jästen när den blivit 37 grader. 1-2 dl grahamsmjöl
Krydda med salt och peppar. Börja med att riva den kalla kokta potatisen på den finare sidan av rivjärnet, blanda sedan samma degen i en bunke, om degen känns torr så blanda i lite mer riven potatis, prova dig fram
Det har varit väldigt roligt att få vara medoch bidra med recept till ett riktigt hälsocafé, som bara serverar glutenfritt och sockerfritt bröd, bakverk och lunchrätter
Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigt saftigt formbrödmed den goda grönsaken
Vispa margarin och socker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt grahamsmjölet, kanelen samt finrivet skal och saften av en apelsin, blanda väl
Under vårt tak är en blogg som jag med jämna och ojämna mellanrum brukar titta in på. Kosten har många likheter med LCHF, som dock nobbar rotfrukter men tillåter mejeriprodukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.