Munkar250 g mjölk [2,5 dl] 85 g strösocker [1 dl] 18 g vaniljsocker [2 msk] 5 g bakpulver [1 tsk] 7 g salt [1 tsk] 30 g jäst 120 g smör, rumstemperatur 110 g ägg [2 st] 660-690 g vetemjöl [11-11,5 dl] 1,5 l olja, till fritering
Idag fortsätter jag röda vinbärstemat och slänger in ett recept på röda vinbärsgelé. I vår familj är vi väldigt förtjusta i vinbärsgelé och vi äter det istället för lingonsylt till t
5 dl vispgrädde500 g mascarpone1 dl strösocker1 krm vaniljpulverfinrivet skal från 1 citron1/2 dl färskpressad citronsaft2 liter färska jordgubbar2 dl koncentrerad flädersaft200 g savoiardikexcitronmeliss och florsocker att dekorera med
Publiceras ej. Just i detta nu sitter jagoch mina lilla familj i bilen och är på väg upp till Vimmerby där vi ska spendera dagen på Astrid Lindgrens Värld tillsammans med min kusin och hennes familj