Jag har t ex endast durramjöl hemma då och då eftersom det är så dyrt. Vet att det finns billigare på indiska butiker men har inte fått klart för hur rent det är så det är Friends of Adams som gäller och det är en lyxprodukt när man som jag måste baka allt bröd till barnen
Men jag bakar så gott som alltid glutenfritt, med naturliga och rena glutenfria mjölsorter, och försöker i övrigt satsa på mat som är så oprocessad, naturlig och närproducerad som möjligt
Smält det mjökfria margarinet och häll i havremjölken. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Hur gott som helst. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Förut – när båda barnen åt ren havre gjorde jag ofta en väldigt god paj som man kan variera alltefter smak och tycke
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Häll över det smälta mjölkfria margarinet i en bunke och blanda i alla ingredienserna en för en. Jag har dock förfinat receptet och fört över det från muffins till en kladdkaka där kakaon, kardemumman och hallonen gifter sig perfekt
Idag provade jag att göra den utan nötter – och det var inte dumt det heller. Rör det mjölkfria margarinet och sockret pösigt en annan skål, tillsätt ägget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.